Verminder uw klachten met een osteopathiebehandeling

Verbeter uw gezondheid. Werk samen met een osteopaat aan een grotere bewegingsvrijheid. Een osteopaat neemt die delen van uw lichaam onderhanden die uw klachten veroorzaken. Hoe? Dat leest u op deze pagina.

Osteopathie, osteopaat, babyosteopathie, bewegen

Bij welke klachten helpt een osteopaat?

Bij welke klachten helpt een osteopaat?

 • Klachten ten gevolge van een Burn Out
 • Problemen met zuigelingen (huilbaby’s, spugen, voorkeurshoudingen, vervormen van de schedel)
 • Problemen bij kinderen (bedplassen, moeilijke stoelgang, gedragsstoornissen)
 • Migraine en hoofdpijnklachten
 • Buikklachten waar geen medische oorzaak voor gevonden is
 • Steeds terugkerende klachten of klachten waar andere therapieën onvoldoende effect hebben
 • Immuniteitsproblemen
 • Vermoeidheid, weinig vitaliteit
 • Klachten van de wervelkolom (blokkades, standsafwijkingen, bekkenproblemen)
 • Bekkenbodemklachten
 • Verlichting van chronische klachten zoals arthrose, COPD, rheumatische aandoeningen
 • Gewrichts- en spierklachten

Osteopatische behandeling

Wij vragen in een vraaggesprek door over uw huidige gezondsheidsklachten, maar ook over uw gezondheidsklachten uit het verleden willen wij alles weten. Het is belangrijk dat u ons zo uitgebreid mogelijk verteld welke kwalen u heeft (gehad). Uiteraard wel binnen een kort tijdsbestek. Op basis van het vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek stellen we een behandelplan op. De behandelingen vinden standaard plaats in onze praktijk, maar behandeling bij u thuis is ook mogelijk. 

Osteopathie, osteopaat, babyosteopathie, bewegen

Voel u beter in 1 tot 6 behandelingen

Afhankelijk van uw klachten heeft u 1 tot 6 behandelingen nodig om uw bewegingsvrijheid te verbeteren. Indien uw klachten van zodanige aard zijn dat osteopathie geen verbetering brengt, dan laten wij u dat eerlijk weten.

Uiteraard is osteopathie geen wondertherapie, want die bestaat niet. Osteopaten kunnen u niet genezen van onder meer artrose, Reumatoïde artritis, MS en Parkinson. Wel kunnen we voor deze ziektes in een groot deel van de gevallen de klachten verminderen en ondersteuning bieden. Osteopaten kunnen ook adviseren op het gebied van voeding in relatie tot klachten.

Benieuwd wat wij specifiek voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak.

Osteopathie uitgelegd

Osteopathie is een benadering en filosofie op het gebied van gezondheidszorg. Onze osteopaten bekijken u en uw klachten in een totaalplaatje. Veel kwalen en klachten hebben samenhang met elkaar.

Osteopathie is een wetenschap, een kunst en een filosofie in één.

 

Osteopathie als wetenschap

Een wetenschap omdat een grondige kennis van de medische basiswetenschappen - zoals anatomie en fysiologie - essentieel is om de osteopathie op een veilige en competente manier uit te oefenen.


Osteopathie als kunst

Een kunst omdat de osteopathie wordt uitgeoefend door mensen met talent en overtuiging. Door specialisten die zeer goed begrijpen hoe u als patiënt moet worden benaderd. Het is de kunst om uw gezondheid en het evenwicht te stimuleren of te herstellen.


Osteopathie als filosofie

Een filosofie omdat de osteopathie een specifiek denkmodel is dat gebaseerd is op biologische principes vanuit een holistische visie.